Deze website maakt gebruik van cookies.
OK

News

De professionele uitgavesector wordt sterker (persbericht)

Op 6 mei verwierf Corporate Copyright n.v., een Brusselse uitgeverij opgericht in 1990, alle aandelen van Edi.Pro n.v., beheerd door de CCI (Kamer van Koophandel en Niverheid) van Luik Verviers Namen. Deze verwerving van een meerderheidsbelang versterkt de positie van beide onafhankelijke uitgevers in het professionele boekensegment.

Er zullen snel talrijke wisselwerkingen ontstaan, waarvan als eerste de gezamenlijke lancering van het nieuwe Belgische Wetboek van Vennootschappen. Het redactionele beleid van de twee entiteiten zal zich verder ontwikkelen op basis van een gemeenschappelijke basis, gebaseerd op de publicatie van praktische boeken voor professionals (accountants, belastingdeskundigen, bedrijfsleiders, leidinggevenden, communicatiemedewerkers, docenten en specialisten).

Deze fusie zal ook een betere vertegenwoordiging mogelijk maken, zowel in België als op de Franstalige buitenlandse markten (Frankrijk, Zwitserland en Canada), maar ook op naburige marktgebieden zoals Vlaanderen en Nederland, of elders via afgeleide rechten.

Gerichte marketingacties (aanwezigheid op beurzen, mailing campagnes,...), verschillende coproducties, enkele internationale coproducties, enkele internationale co-publicatieprojecten en de lancering van verschillende nieuwe bundels en digitale producten, ... zijn ook gepland naast de ontwikkeling van eigen edities en een actievere elektronische distributie van publicaties.

Luca Venanzi, oprichter van de uitgeverij Edi.Pro n.v., bevestigt dat hij zijn betrokkenheid als actief aandeelhouder (30%) van het Luikse bedrijf handhaaft, terwijl de productieteams, onveranderd en binnenkort versterkt, hun werk met passie voortzetten.

Axel Neefs, mede-oprichter van Corporate Copyright n.v., wijst erop dat dit de fusie is van twee grote Franstalige operatoren. Dit is het resultaat van 30 jaar succes in een bijzonder veeleisende markt in de Europese context.

 
Corporate Copyright n.v.

 

Opgericht door Axel Neefs en zijn partner Pierre Delroisse, heeft uitgeverij Corporate Copyright vanaf het begin de redactionele communicatie van de professionele instituten IAB en BIBF verzorgd. Beide instituten zijn op 17 maart 2019 samengevoegd tot het Instituut voor Belastingadviseurs en Accountants (IAB).  Naast een dertigtal regelmatig geactualiseerde monografieën ontwikkelt Corporate Copyright ook boekhoudsoftware voor meer dan 15.000 professionele gebruikers.

 

Jourdanstraat 148
B-1060 Brussel - België
Web : www.corporate.be

Edi•Pro n.v.

Edi•Pro, een onafhankelijke uitgever, werd in 1998 opgericht door Luca Venanzi en de Kamer van Koophandel en Nijverheiid van Luik. Vanaf het begin heeft het zich gepositioneerd in de markt van praktische, betrouwbare en scherp geprijsde boeken voor bedrijven en professionals. Edi•Pro heeft meer dan 250 auteurs en biedt een catalogus van zo'n 300 boeken aan, verdeeld over 16 collecties. Deze collecties worden jaarlijks in meer dan 6 landen en aan een lezerspubliek van meer dan 20.000 professionals verspreid.

 

Esplanade de l'Europe 2, bte 5
B-4020 Liège - Belgique
Web : www.edipro.info

Meer info ?

Christophe Naa
Directeur
CCILVN – cn@ccilvn.be + 32.474.97.68.34

Axel Neefs
Afgevaardigd bestuurder
Corporate Copyright – axel.neefs@corporate.be - +32.475.75.51.18

Luca Venanzi
Afgevaardigd bestuurder
Edi•Pro - lvenanzi@edipro.info - +32.495.24.50.88

Home

Alle nieuws raadplegen